Bages, Berguedà i Solsonès

PSC FEDERACIÓ XI. COMUNICAT DE L'ALCALDE DEL PONT DE VILOMARA

  • Cecilio Rodriguez
  • Actualitzat:
  • Creat:

Avui ,dimecres 17 de gener, he comunicat a l’assemblea de militants de l’Agrupació del PSC de El Pont de Vilomara que no em presentaré com a candidat a l’alcaldia en les properes eleccions municipals del 2019 i m’apartaré de la primera línia de la polític

Avui ,dimecres 17 de gener, he comunicat a l’assemblea de militants de l’Agrupació del PSC de El Pont de Vilomara que no em presentaré com a candidat a l’alcaldia en les properes eleccions municipals del 2019 i m’apartaré de la primera línia de la política.

Aquesta és una decisió meditada i que tinc decidida des de juny de 2014. I és que vaig afrontar les eleccions municipals de 2015 amb la decisió presa que serien les últimes on seria cap de llista. Sempre he pensat, per convenciment personal, que estaria un temps limitat en aquest càrrec i quan acabi aquesta mandat portaré 12 anys com a Alcalde. Ha sigut i és un honor ser el màxim representant del poble que m’ha vist néixer i créixer. I poder desenvolupar aquesta tasca des de l’àmbit de la política per a mi més apassionant com és la política municipal.

Han sigut anys molts complicats. Difícil fou l’inici, a l’haver d’agafar el relleu d’un referent com l’Evaristo i més d’una manera tan traumàtica després de la seva mort . A això se li va sumar la crisi econòmica que ha afectat a tota aquesta etapa. Fent la vista endarrere puc dir, amb orgull, que crec que (conjuntament amb els equips de persones que m’han acompanyat durant aquest temps) hem pogut superar aquestes dificultats.

Quan vaig assumir l’alcaldia érem el poble amb l’índex d’atur més alt de tota la comarca. Després de potenciar l’àrea d’ocupació i empresa a través de diverses accions i polítiques hem passat a ser el 10è municipi en taxa d’atur en l’actualitat.

Durant aquest temps, malgrat la crisi econòmica, hem reduït l’endeutament de l’Ajuntament alhora que multiplicaven per vuit els recursos destinats a serveis socials per ajudar als veïns/es a superar les dificultats derivades de la crisi. Hem dotat al poble de nous equipaments, espais i serveis com el Centre de Dia, la Casa de la Cultura, el Casal de la Infància, la instal·lació de la gespa artificial i els nous vestidors al camp de futbol, la urbanització del Parc de la Pau, l’ampliació de la biblioteca, de l’escola i de l’escola bressol, l’adequació de l’entorn de Matadars i de la carretera a Manresa, entre moltes altres actuacions. El nostre poble, junt amb Mura i Talamanca té grans oportunitats desenvolupant projectes d’un potencial enorme derivat del Pla director de les Tines.

Continuaré treballant fins a final de legislatura en el projecte col·lectiu que va rebre la confiança dels nostres veïns/es. I ho faré amb la mateixa dedicació i il·lusió que ho he fet fins ara, conjuntament amb el nostre equip de govern, i amb la mà estesa a la resta de grups municipals cosa que ens ha portat a col·laborar amb tots ells durant aquesta legislatura. I és que, malgrat disposar de majoria absoluta, hem dialogat i pactat grans acords com els pressupostos i les ordenances amb tots ells en algun moment o un altre.

Vull agrair al meu partit i la seva gent, l’oportunitat que em van donar per liderar aquest projecte, a totes les persones que m’han acompanyat en els diferents equips de govern la seva tasca i dedicació i a tot el personal de l’Ajuntament, el seu treball. I, evidentment, a totes les persones que ens han fet confiança durant aquests anys que he sigut alcalde. També vull demanar disculpes a qui li hagi pogut molestat algunes de les meves decisions, que han estat preses (amb dret a equivocar-me), pensant sempre en el bé comú del nostre poble.

Moltes vegades s’ha dit que el més difícil en política és saber marxar. Jo prenc aquesta decisió des de la més ferma de les conviccions però mai intentant donar cap lliçó a ningú perquè cada persona i poble tenen circumstàncies diferents i, per tant, requereixen respostes diferents.

De cara a les eleccions municipals del 2019 crec que ha arribat el moment d’un nou lideratge al partit, al nostre poble, per continuar construint el nostre projecte col·lectiu.

I estic convençut que, entre les persones que formen part de la militància en general, i dins de les persones que m’acompanyen al grup municipal, en particular, trobarem a la millor persona que ens representi.

Jo, em poso a disposició de la persona que sigui escollida pels nostres militants. I quan acabi el mandat estaré allà on vaig començar quan em vaig afiliar el 1996, sent un militant de base de l’Agrupació del meu poble (El Pont de Vilomara) del meu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya.

Ben cordialment,

 

Cecilio Rodríguez Martín, Alcalde de El Pont de Vilomara i Rocafort.