Bages, Berguedà i Solsonès

EMOTIVA COMMEMORACIÓ DELS 40 ANYS DE LA FED XI DEL PSC ( Bages, Berguedà i Solsonès )

  • PSC BBS
  • Actualitzat:
  • Creat:

Dissabte dia 6 d’octubre, ha tingut lloc en el Teatre- Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, l’acte de celebració / commemoració dels 40 anys de la Fundació de la Federació XI del PSC que aplega les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

L’acte , ha comptat amb la presència de destacats membres de l’Executiva Nacional del partit, en les persones del Primer Secretari, Miquel Iceta, del Secretari d’Organització, Salvador Illa, així com del President i Senador, José Montilla, i un dels més destacats referents històrics del PSC, en Josep Ma. Sala.

Tots ells han estat rebuts, a la sala del Teatre – Auditori, per les 170 persones, procedents de les tres comarques, de la Catalunya Central, entre elles molts alcaldes i alcaldesses, d’anteriors etapes i d’ara, mateix, així com regidors /es, militants i militantes.

El Primer Secretari de la Fed. XI, Cristòfol Gimeno, ha donat la benvinguda i ha agraït la presència i el treball dut a terme pels membres fundadors, així com per tots els que han anat prenent el relleu, al llarg d’aquests 40 anys.

Per recordar la història d’aquesta etapa, s’han passat imatges , procedents dels serveis centrals del PSC i a continuació s’ha fet un primer homenatge, a tots els militants/es, que han superat els 25 anys, en el partit. Els 47 homenatjats, han rebut una reproducció del cartell general, dedicat a celebrar aquest aniversari.

A continuació s’ha fet un dinar de germanor, previ a l’acte d’homenatge als 18 companys/es que han complert 40 anys de militància. Tots ells i elles, formen part del PSC des de la seva fundació l’any 1978, i en nom de tots ells , en Jordi Marsal, ha pronunciat unes paraules de record i agraïment als qui ja no estan amb nosaltres, i als qui han tingut un paper destacat en diversos àmbits de la vida política municipal, autonòmica i estatal.

Abans d’aquest parlament, s’han passat imatges de record del que ha estat el partit, en aquestes comarques, durant els 40 anys de vida. Imatges entranyables de persones que han ostentat càrrecs institucionals i de partit, i que han permès arribar al dia d’avui, amb un partit que prepara una nova etapa, en tots els nivells institucionals.

Finalment, ha tancat l’acte, el Primer Secretari, Miquel Iceta. Ha iniciat el parlament, fent referència a que son ben pocs els partits que poden celebrar 40 anys de vida, i fer-ho amb els ànims i ganes demostrades, en aquest acte, i amb altres que tindran lloc, en els propers dies i setmanes. S’ha mostrat orgullós d’un partit que ha estat essencial en la política catalana i que ho tornarà a ser, en els propers temps. Un partit que participa en el govern central, que té 120 alcaldes, que té centenars de regidors /es, i que es prepara per ser eina fonamental , en el futur immediat, a nivell de Catalunya. Ha fet una crida a ser fidels als postulats que sempre ha defensat el PSC i l’ha reivindicat com primordial per a trobar una solució dialogada i pactada entre els dos governs. També ha mostrat la satisfacció per haver estat eina de transformació en les etapes en que el partit socialista ha governat, a nivell d’Estat, fos l’etapa de Felipe González, la de José Luis Rodríguez Zapatero, o la d’ara mateix, amb Pedro Sánchez. Queda molt per fer, però amb un partit fort, ben organitzat i amb les idees clares, es pot arribar fins on es vulgui.

Així, ha acabat l’acte de commemoració dels 40 anys de la Fundació de la Federació XI del PSC, a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

Manresa, 6 d’octubre de 2018.

Paraules clau: