Bages, Berguedà i Solsonès

Comunicat del grup del PSC al Consell Comarcal del Bages

  • PSCBBS
  • Actualitzat:
  • Creat:

El president del Consell Comarcal del Bages i el grup d’ERC ens acaben d’anunciar la nostra expulsió del Govern de la institució que hem compartit fins avui i que, suposem, es formalitzarà d’immediat.

El president del Consell Comarcal del Bages i el grup d’ERC ens acaben d’anunciar la nostra expulsió del Govern de la institució que hem compartit fins avui i que, suposem, es formalitzarà d’immediat.
En tot aquest temps no hem sentit ni un sol retret justificat a la tasca del PSC al capdavant de cadascuna de les àrees que hem liderat amb tanta eficiència com hem sabut i, en tot cas, amb tota la il•lusió i dedicació.

Les conselleres i consellers del PSC manifestem la nostre decepció i rebuig a aquesta decisió unilateral que no té cap mena de respecte ni valora la bona feina conjunta que durant aquests anys hem fet entre tots i totes, des de que vam signar l’acord de mandat entre ERC, PSC i ICV.

Cap argument, cap, sobre ni un sol incompliment del PSC a cap dels acords que en clau exclusivament comarcal vam signar en el seu dia. Ens fan fora, en definitiva, per no pensar igual que ells i elles. Democràcia és conviure entre gent que podem pensar diferent però que fem l’esforç d’actuar plegats amb un objectiu comú. Fins ara, això havia estat possible.

Una expulsió que ERC força just en el moment en què se celebrarà una convocatòria d’eleccions, una realitat molt allunyada de l’anhel d’independència de Catalunya que ERC ha vingut prometent a la ciutadania i que ha estat, en tot cas, una declaració unilateral aprovada per un Parlament dividit i que ha resultat de durada efímera.
Una expulsió forçada per un partit que, lamentablement, ha decidit avantposar els seus interessos electorals immediats per davant de la bona feina feta conjunta –i de la que es podria haver continuat fent– per un Govern que, de no ser per l’actual context polític nacional, no hauria patit cap fissura i que s’havia reconegut positiu per al Bages, per als seus ajuntaments, i per als seus ciutadans i ciutadanes.
Les conselleres i consellers del PSC constatem, per tant, que la nostra expulsió del Govern del Consell Comarcal del Bages no és altra cosa que la trista resposta d’ERC a la seva pròpia frustració actual i a la frustració generada en milers i milers de bagencs i bagenques que han cregut en la seva paraula.

Una expulsió que tindrà, a més a més, la greu conseqüència d’un final de mandat per a la nostra institució inevitablement inestable. Un govern que queda en minoria i que haurà de buscar a partir d’ara crosses on no va ser capaç de trobar sintonies en l’inici de mandat (va ser ERC, recordem-ho qui va venir a buscar al PSC perquè no es va poder entendre amb Convergència).

Una expulsió poc reflexionada, mostra d’immaduresa política evident, que no té pla B. Han trencat el país, ara trenquen la comarca i també trenquen els municipis. Per al PSC, en canvi, els ciutadans i ciutadanes del país, de la comarca i dels seus pobles i ciutats segueixen i seguiran essent la nostra principal prioritat.

La nostra feina, ara l’oposició, serà bàsicament aquesta, la de seguir treballant amb totes les nostres forces en benefici de la gent Bages; lleials a la seva ciutadania.

 

Manresa (Bages), 30 d’octubre de 2017.

Paraules clau: