Bages, Berguedà i Solsonès

El PSC insta a Puigdemont a rectificar i convocar eleccions de manera immediata

  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa demana a Junqueras que dimiteixi avui mateix: "mai ningú ha fet tant de mal a l'economia catalana en tan poc temps"

"Estem decebuts amb la resposta de Puigdemont davant el requeriment del Govern, s'estan posant en risc les institucions, l'economia i la convivència a Catalunya" ha alertat aquest matí Salvador Illa en la roda de premsa posterior a l'executiva del PSC. Illa ha considerat que el President "ha perdut una magnífica oportunitat per aclarir que Catalunya segueix dins l'estat de dret, que és garantia de convivència i prosperitat econòmica" i ha mostrat preocupació per la "socialització de la incertesa" que s'està generant a Catalunya.

El primer secretari dels socialistes ha volgut resumir en 6 punts la situació política actual:1. No hi ha una majoria independentista a Catalunya , 2. A Europa, les institucions comunitàries han dit que No a la independència, 3. Les empreses estan marxant, però Junqueras no ho fa i hauria de fer-ho "Dimiteixi i traslladi la seva seu de Rambla Catalunya al carrer Calàbria" 4. En 5 anys de procés, zero resultats, 5. Cal un acord d'àmplies majories "i no resoldre l'empat per la mínima. No a la divisió de la societat catalana" i 6. La unilateralitat ens porta al precipici.

Per tot això ha demanat al president Puigdemont que convoqui eleccions de manera immediata "perquè els catalans puguin decidir quin camí volen seguir amb garanties".

Preguntat sobre la possible aplicació per part de Rajoy de l'article 155, Illa ha considerat que "els únics responsables serien Puigdemont i Junqueras, per no dir la veritat. Ambdós farien bé tenint un atac de seny i retornar a estat de dret i iniciant el diàleg el primer, i dimitint el segon".

En el transcurs de la roda de premsa Illa ha traslladat la solidaritat dels socialistes amb la ciutadania de Galícia i Portugal davant l'onada d'incendis que estan patint

Paraules clau: