Bages, Berguedà i Solsonès

El PSC expedienta Manuel Valero,regidor de Castellnou de Bages per expulsar-lo del PSC

  • PSC BBS
  • Actualitzat:
  • Creat:

L’Executiva de la Federació XI (Bages, Berguedà i Solsonès) ha demanat al PSC l'inici d'un expedient al militant Manuel Valero Gueto en considerar-lo trànsfuga amb la seva actuació en la crisi de govern oberta a Castellnou de Bages.

L’Executiva de la Federació XI (Bages, Berguedà i Solsonès) ha demanat al PSC l'inici d'un expedient al militant Manuel Valero Gueto en considerar-lo trànsfuga amb la seva actuació en la crisi de govern oberta a Castellnou de Bages. que avui ha culminat amb l’elecció d’un nou alcalde.

Una elecció que ha comptat amb el suport de Valero i de dos membres (independents) més de la llista que el PSC va presentar a les eleccions de 2015. Davant la renuncia al càrrec i a l’acta de regidor del que va ser cap de llista del PSC, Francesc Martínez, la direcció del partit ha mantingut en les darreres setmanes diversos contactes i reunions per tal d’intentar un relleu a l’alcaldia que respectés el màxim possible la voluntat popular expressada en els resultats electorals de 2015 que van atorgar 5 regidors/es al PSC (311 vots), 3 regidors/es a ERC (175 vots) i un regidor/a a CiU (89 vots). No ha estat possible. Les diverses reunions mantingudes van constatar diferències entre els membres que quedaven d'aquella llista.

Es van intentar llimar a la recerca d’una candidatura viable que, finalment, no ha pogut ser davant del que, des del PSC, considerem un comportament inacceptable per part del militant/regidor Manuel Valero Gueto que, a més, ha maniobrat tan com ha pogut per impedir que el PSC pogués presentar una candidatura pròpia al Ple d’avui. Una actuació que ha culminat, tot i els advertiments realitzats, amb què una part dels membres de la candidatura, liderats pel mateix Valero, hagi votat avui a favor del candidat d’un altre partit com a nou alcalde. Una acció que el codi ètic del partit considera transfuguisme.

 

L’Executiva de la Federació XI del PSC lamenta tots aquests fets, demana disculpes públiques als votants de Castellnou de Bages i es compromet a presentar una nova candidatura socialista a les propers eleccions locals de l’any vinent.

Paraules clau: